Skip directly to content

Pfizer iznimno cijeni Vaš rad, koji je od neprocjenjive važnosti

Poštovani,

 

htjeli bismo Vam reći da Pfizer iznimno cijeni Vaš rad, koji je od neprocjenjive važnosti za bolesnike, ali i za sve nas u ovoj ozbiljnoj krizi.

Zahvalni smo Vam na tome što svoj posao obavljate profesionalno i sa srcem.

 

Što se tiče sigurnosti, nastojimo minimizirati rizik od širenja virusa i u skladu s vladinim uputama poduzimamo odgovarajuće mjere. Za sve smo zaposlenike uveli rad od kuće i povećali uporabu digitalnih kanala putem kojih će Vas oni i dalje obavještavati o našim proizvodima i uslugama.

Opskrba našim lijekovima neprekidno se i pomno nadzire. Zasad nije bilo nikakvih poremećaja u našem opskrbnom lancu niti utjecaja na naše poslovanje. 

Na širem je planu Pfizer posvećen suradnji s ostatkom industrije i korištenju vlastitih znanstvenih iskustava, tehničkih vještina i proizvodnih kapaciteta za borbu protiv ove rastuće krize. Dali smo pet obećanja koja će pomoći znanstvenicima da brže razviju lijekove i cjepiva koja će zaštititi čovječanstvo od ove sve intenzivnije pandemije i pripremiti industriju za bolji odgovor na buduće globalne zdravstvene krize.   

Pet točaka plana za borbu protiv bolesti COVID-19:

  1. Dijeljenje alata i znanja: Budući da se o ovom virusu zna jako malo, mnogi rade na razvoju staničnih testova, virusnog probira, seroloških testova i translacijskih modela za ispitivanje potencijalnih terapija i cjepiva. Pfizer je posvećen tome da ključne alate koje razvijemo učinimo dostupnima široj znanstvenoj zajednici putem otvorene platforme i da u stvarnom vremenu dijelimo informacije i saznanja s drugim tvrtkama kako bismo što više ubrzali razvoj lijekova i cjepiva za bolesnike.  
  2. Organizacija stručne skupine za borbu protiv COVID-19: Ljudi su naš najvrjedniji resurs. U tvrtki Pfizer okupili smo poseban krizni tim naših najboljih virologa, biologa, kemičara, kliničara, epidemiologa, stručnjaka za cjepiva, znanstvenika iz područja farmacije i drugih ključnih stručnjaka koji su usredotočeni isključivo na ovu pandemiju. Ovaj tim ulaže svu svoju strast, predanost i stručnost u samo jedan cilj, a to je ubrzati proces otkrivanja i razvoja lijekova i cjepiva, kako bi oni što prije postali dostupni bolesnicima.
  3. Primjena naših stručnih znanja o razvoju lijekova: Mnoge manje biotehnološke tvrtke provode probir među spojevima ili postojećim lijekovima kako bi se utvrdila njihova eventualna aktivnost protiv virusa koji uzrokuje COVID-19, no neke od njih nemaju iskustva s kasnijim fazama razvoja lijeka te se teško snalaze u složenim regulatornim sustavima. Pfizer je predan tome da podijeli svoja stručna znanja o kliničkom razvoju lijekova i regulatornim procesima kako bi podupro razvoj najperspektivnijih molekula koje te tvrtke iznjedre.
  4. Stavljanje naših proizvodnih kapaciteta na raspolaganje: Nakon što neki lijek ili cjepivo dobiju odobrenje, trebat će brzo osigurati proizvodnju velikih količina i isporuku toga lijeka ili cjepiva diljem svijeta da bi se ova pandemija zaustavila. Kao jedan od najvećih proizvođača cjepiva i lijekova, Pfizer je predan tome da sve svoje neiskorištene proizvodne kapacitete stavi na raspolaganje i po potrebi prenamijeni proizvodnju kako bi pomogao drugima u nastojanju da ova spasonosna otkrića što prije dospiju u ruke bolesnika.  
  5. Omogućavanje brzog odgovora u budućnosti: Naposljetku, Pfizer se s ciljem smanjenja budućih globalnih zdravstvenih prijetnji obratio svjetskim i nacionalnim zdravstvenim agencijama s prijedlogom da se oformi poseban tim za brz odgovor na zdravstvene prijetnje, koji bi obuhvaćao znanstvenike, kliničare i tehničare iz različitih segmenata industrije i koji bi mogao odmah reagirati na zdravstvene krize.

 

 

PP-PFE-EEP-0201, Datum izrade: travanj, 2020.